4 -5 SESSIES

Een traject bestaat uit een 4-5 sessies die meestal 30-60 minuten duren. 

Cliëntgericht

Ieder traject is verschillend, we zoeken dan ook samen naar de juiste begeleiding op jouw maat.

Juiste keuze hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die jou kunnen helpen tijdens de rookstop. Ze zorgen ervoor dat je minder nood hebt aan een sigaret en ze bestaan in verschillende vormen.

Tips & tricks

En wat als je toch plots zin krijgt in een sigaret? Hoe ga ik hiermee om? Ik geef je verschillende tips om hiermee om te gaan.


HOE GAAN WE TE WERK?

In een eerste sessie proberen we jouw rookprofiel in kaart te brengen. We zoeken naar een gerichte rookstopdag en werken hier samen naartoe. Door samen te zoeken naar jouw beweegredenen voor deze rookstop, zorg ik ervoor dat je aan het eind van de sessies telkens met de juiste motivatie huiswaarts keert.

In de opvolgsessies bereiden we de bepaalde rookstopdag voor en zoeken we naar de juiste hulpmiddelen om je tijdens deze verandering te begeleiden. We gaan op zoek naar kleine gedragsveranderingen die jou kunnen helpen in deze verandering. Je krijgt verschillende tips mee om deze poging tot een goed eind te brengen en om de rookstop vol te houden in de toekomst.

Het is bewezen dat een rookstop 50% meer slaagkans heeft indien deze ondersteund wordt door nicotinevervangende middelen en/of medicatie. Je krijgt hier dan ook alle nodige info over en we kijken samen naar wat jou kan helpen.

Rookstopbegeleiding verhoogt jouw slaagkans op stoppen aanzienlijk, tot zelfs 50%

Nele Schoenmaekers - Tabakoloog
Alle rechten voorbehouden 2021
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.